دسته‌بندی نشده

حواله ارزی-دیجیتال

حواله ارزی چیست؟

حواله ارزی نوعی پرداخت ارز از طریق موسسات مالی و بانک‌ها در سراسر جهان می‌باشد. انواع حواله ارزی به واریز ارز و مبادلات به یک حساب بانکی و یا یک گیرنده در حساب مشخص انجام می‌شود؛ خرید حواله ارزی شرایط و قوانین خاص خودش را دارد و حواله ارزی از طریق صرافی‌ها و بانک‌ها در دسترس و قابل خرید می‌باشند.
در دنیای تکنولوژی محوری که امروز در آن زندگی می‌کنیم، انتقال پول از طریق پول نقد، چک و حواله بانکی ممکن است به نظر راه سختی باشد. هرگونه پرداخت فاکتور یا قبض را می‌توان حواله نامید. با این حال، این اصطلاح امروزه بیشتر برای توصیف مبلغی استفاده می‌شود که توسط شخصی در خارج از کشور به کشور خود برای آشنایان از طریق شارژ حساب پی پال، شارژ حساب پرفکت مانی و ارسال حواله سوئیفت و حواله وسترن یونیون پول ارسال می‌کند. این اصطلاح از کلمه remit به معنای بازگرداندن گرفته شده است. حواله های سیمی، که به عنوان پرداخت های سیمی نیز شناخته می شوند، امکان جابجایی سریع و ایمن پول را بدون نیاز به تبادل پول نقد بین دو طرف حتی در مکان جغرافیای متفاوت فراهم می کنند. انتقال معمولاً از یک بانک یا موسسه مالی به دیگری صورت می گیرد.

مفهوم حواله ارزی

حواله یک واژه عربی است به معنای جابجا شدن و تغییر یافتن می‌باشد. یکی از مدل‌های خدمات ارزی حواله است که در چند سال اخیر به لیست تراکنش‌های بانک‌های جهانی اضافه شده و افراد می‌توانند به راحتی با استفاده از روش‌های ارسال پول به خارج از کشور مبادلات ارزی خودشان را انجام دهند؛ حواله‌ها مانند پول هستند که در جابجایی اعتبار و یا در قبال بدهی استفاده می‌شوند. درگذشته چون تاجرها به همراه خود ‌های زیادی حمل می‌کردند سارقان با اطلاع از این موضوع هر روشی را برای سرقت به کار می‌بردند به همین دلیل حواله ارزی اختراع شد توانست زنجیره‌ای امن را برای جابجایی پول ایجاد کند.
هدف استفاده از حواله ارزی
حواله‌های ارزی از یک بخش ثبت سفارش و چند بخش گیرنده تشکیل شده‌اند. این فرایند یک پرداخت را از حساب بانکی به حساب‌های بانکی دیگر هم به صورت داخلی و هم خارجی ارسال می‌کند. زمانی که شما یک سفارش حواله را ثبت می‌کنید، سیستم برای شما گزینه‌های پرداخت را در صفحه دیگر نمایش می‌دهد و شما می‌توانید با استفاده از یکی از این روش‌ها حواله خود را ارسال کنید. حواله‌های ارزی تنها مجموعه‌ای از گزینه‌های پرداختی می‌باشند.
انواع حواله های ارزی
در حقیقت شما وقتی می‌خواهید از حوالجات ارزی برای انتقال پول استفاده کنید، یا قصد دارید انتقال پول از ایران به خارج را انجام دهید و یا برعکس، بر همین اساس، حوالجات ارزی به چند دسته تقسیم می‌شوند.

حواله ارزی صادره

زمانی که بخواهید برای فردی ارز ارسال کنید، می‌توانید از بانک‌ها یا موسسات مالی و صرافی استفاده نمایید که به این روش‌ها حواله ارزی صادره می‌گویند. ابتدا در این روش باید به موسسات مالی، صرافی یا بانک مراجعه نموده و مشخصات فرد گیرنده ارز، شماره حساب و واحد پولی که می‌خواهید ارسال کنید را مشخص نمایید و سپس ارز شما را به ارز مقصد بر اساس نرخ روز تبدیل می‌کنند و در آخر مبلغ مورد نظر برای فرد یا شرکت ارسال می‌شود.

حواله ارزی وارده

تمامی بانک‌ها و موسسات مالی که سرویس حواله ارزی به کاربران خود ارائه می‌کنند، باید بعد از دریافت پیامک تأیید ارسال حواله، در کمترین زمان ممکن، ارز ارسال شده را به حساب مشتری واریز کنند. شخصی که درخارج از کشور زندگی می‌کند باید کارت شناسایی و پاسپورت معتبر خود را ارائه دهد تا بتواند وجه واریزی به حساب خود را دریافت کند. همچنین این وجه را می‌تواند به حساب ارزی فرد دیگری انتقال داده و یا آن را به بانک بفروشد.

حواله ارزی داخلی

حواله ارزی داخلی، حواله‌ای است که در یک بانک از طریق یک حساب به حساب دیگر منتقل می‌شود به طوری که شماره شناسایی بانک گیرنده برای حساب شخصی گیرنده در بانک لحاظ می‌شود؛ در زمان ارسال حواله ارزی، سیستم بانک بررسی می‌کند که آیا حساب گیرنده در حساب‌های مشتریان این بانک وجود دارد یا خیر. اگر نتیجه بررسی مثبت باشد، سیستم گزینه‌های ارسال داخلی را برای فرد ایجاد می‌کند. اما اگر آن حساب ناشناس باشد، گزینه گیرنده به تراکنش ارزی خارجی منتقل شده و به لیست مرسولات مناسب آن انتقال پیدا می‌کند.

حواله ارزی خارجی

حواله‌های ارزی که بانک گیرنده در خارج از کشور وجود دارد حواله خارجی است. در این نوع حواله می‌توانید نوع تراکنش و روش پرداختی آن را شخصی‌سازی کنید در این موارد بانک مقصد و بانک مبدأ ذکر می‌شود.
حواله ارزی مستقیم
حواله‌های ارزی T/T یا حواله مستقیم یکی از امن‌ترین روش‌های جابجایی ارز است که با استفاده از این روش شما می‌توانید ارز خود را به ۱۳۰ ارز مختلف تبدیل کرده و به هر حساب حقوقی یا حقیقی در کل دنیا منتقل کنید. این حواله به دلیل سرعت بالا در انتقال، عدم محدودیت در میزان مبلغ ارسالی و انتقال مستقیم پول به حساب‌های حقیقی یا حقوقی مورد استقبال قرار گرفته است.

۵ نکته مهم در ارسال حواله ارزی مستقیم

در روش ارسال حواله، عرضه مستقیم داشتن کد سوئیفت ضروری است.
اگر بانک مقصد و یا گیرنده کشور آمریکا باشد، حتماً باید کد Routing Number را تهیه کنید.
اگر بانک گیرنده یا مقصد کشور کانادا باشد، باید کد Transitتهیه شود.
در صورتی که بانک گیرنده یا مقصد در هند باشد، باید کد IFSC را داشته باشید.
ارسال مبلغ به وسیله این نوع حواله ارزی، ۲ الی ۳ روز زمان می‌برد.
حواله ارزی غیر مستقیم
روند حواله ارزی غیر مستقیم یا همان D/D، مانند حواله ارزی مستقیم است، اما در حواله ارزی غیرمستقیم، مدت زمان بیشتری صرف شده تا ارز به حساب مورد نظر واریز شود. مدت زمان ارسال ارز در این نوع حواله ارزی، ۴ تا ۷ روز کاری است.
مدارک لازم برای حواله ارزی
موسسات، بانک‌ها یا صرافی‌ها، برای اینکه بتوانند امنیت روند انتقال حواله ارزی را افزایش دهند، قوانین سختی را برای کاربران خود و سایر افراد ارائه کرده‌اند. یکی از این قوانین دریافت مدارک شناسایی معتبر از افراد حقیقی و حقوقی است؛ افراد حقیقی باید مدارکی مانند شناسنامه، کارت ملی اصل و کپی یک قطعه عکس سه در چهار را به همراه خود داشته باشند، اشخاص حقوقی یا شرکت‌های تجاری برای دریافت حواله ارزی باید مدارک‌های زیر را به طور دقیق ارائه دهند.
• پروانه کسب
• آگهی و یا بنر تاسیس
• مجوز فعالیت اقتصادی شرکت مورد نظر
• اصل کارت بازرگانی
• کپی شناسنامه
• اصل کارت ملی
• اصل شناسنامه مدیران و صاحب امضاهای شرکت

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *